Y-System
Hem | Produktbeskrivning | Bilder | Y-System i Media | Kontakt | In English  

Y-System i Media

Prylspaning på Hästsportmässan

"Entrepenören och hästtjejen Catrine Doverholt tröttnade på att behöva ha så kallade korridorer mellan hagarna. Hon uppfann Y-systemet, som byggs i samma plast som stolparna längs med motorvägen. Stolpar till två hagar med måtten 10 x 30 meter kostar 7200 kronor."
Hippson 2014-03-18

Y-Systems monter i ett bildspel från Hästsportmässan i Upplands-Väsby. Foto: Hippson

 

Färgglatt på bantad mässa

"Ännu mer bling, ännu bredare nosgrimmor, ännu mer lack och pärlor sköljer över oss. Dessutom färg, kaskader av färg. Det var rena melodifestivalen i vissa montrar på årets Hästsportmässa i Upplands-Väsby.
 
Kanske är blinget och färgen där för att dölja att det är tunt med uppfinningar? Men en riktigt fiffig sak kom Catrine Doverholt från Avesta med till mässan. Hon har uppfunnit plaststaketet Y-system, som sparar stolp och mark genom sin fiffiga delning upptill."
Tidningen Ridsport 2014-03-16

Catrine visar upp Y-System
på Hästsportmässan i Upplands-Väsby.
Foto: Ulrika Fåhraeus/Tidningen Ridsport

Månadens företag FEBRUARI - Cado Innovation AB

"Goda idéer kan uppstå var som helst och när som helst. För Catrine Doverholt var det solsken, högsommar, mitt ute i hästhagen och hon var irriterad!
 
Som den entreprenör Catrine är, lät hon inte idéerna fastna i byrålådan. Utan hon lät istället tillverka en prototyp av en y-formad stolpe som skulle passa mellan hagarna för att låta skilja hästarna åt och samtidigt slippa röja mellan staken, och slippa dubbletter av trådar, stolpar och isolering. Man spar alltså både tid och pengar och strömmen fungerar. Med prototypen i sin hand gick hon till ALMI Företagspartner för att testa om idén höll. Och det gjorde den och responsen var bra. Då tog hon nästa steg och började produktutveckla. Numera har hon verktyget klart och även gjort utfallsprover.
 
- Det som känns jättekul är att jag nu har kontakt med flera svenska tillverkare och de är beredda att sätta igång medproduktionen. Jag jobbar just nu med införsäljningen och vill få ut den till återförsäljare. Jag kommer alltså inte att jobba direkt mot kunden utan ha professionella säljkanaler för att minimera att jag hamnar i det småskaliga. Jag vill växa och utveckla mina produkter."
Stiftelsen Teknikdalen 2014-02-03
 

Y-system skiljer hagarna åt

"Catrine Doverholt har kommit på en uppfinning som ska spara mycket tid och plats åt hästägare. Hon kallar det för Y-system, ett y-format staket som skiljer två hagar från varandra."
Tidningen Ridsport 2013-11-25

Nytt hagstaket nominerat till innovationsgala

"I två år har Catrine Doverholt arbetat på sin uppfinning Y-system. Uppfinningen är nu nominerad till pris på en innovationsgala i Stockholm den 27-28 november."
Hippson 2013-11-25

Hon är nominerad på innovationsgala

"I två år har Catrine Doverholt arbetat på sin uppfinning Y-system. Uppfinningen är nu nominerad till pris på en innovationsgala i Stockholm den 27-28 november. Det handlar om galan EU Wiin awards, där kvinnliga innovatörer från hela världen lyfts fram och har chansen att vinna pris. Catrine Doverholt från Hede har uppfunnit ett staket för hästhagar som sparar hästägare mycket tid."
Artikel i Avesta Tidning 2013-11-25

Ny smart lösning på ett gammalt problem nomineras till EU Wiin Awards!

"Entreprenören Catrine Doverholt irriterade sig på ogräset i de långa korridorerna mellan hagarna på sin hästgård i Dalarna. Efter några veckor löste hon problemet och de första prototyperna var beställda. Lösningen är ett Y-format staket som skiljer hästarna åt så att man slipper dubbla staketrader mellan hagarna. Inom kort lanseras Y-systemet och vägen från de första prototyperna till den färdiga produkten har varit lång. Med stöd från Almi och Företagsinkubatorn, som tände på idén direkt, har produkten nått sin nuvarande form. Den tillverkas i Härnösand och försäljningen sköter Catrine själv. Nu har Catrine Doverholt, och Y-system, nominerats till 2013 års prestigefyllda EU Wiin Awards."
Pressmeddelande från Stiftelsen Teknikdalen 2013-11-22
 
© CADO Innovation AB